Internationale Stoomdagen op Nienoord 2017

De 44e editie van de Internationale Stoomdagen vinden dit jaar weer met Hemelvaart plaats in Familiepark Nienoord.
Een evenement om niet te missen! Deelnemers van over de hele wereld komen in dit Hemelvaartweekend samen in Familiepark Nienoord om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te laten zien. Het publiek bestaat jaarlijks uit ongeveer 10.000 enthousiaste bezoekers.

Er rijden verschillende modeltreinen af en aan op alle sporen van het Familiepark, er worden demonstraties uitgevoerd en er vinden optochten van Groot Stoom plaats. In de evenementen-tent kunnen bezoekers terecht voor aanvullingen van hun hobby maar er zijn ook vele bijzondere miniaturen te bezichtigen.

Tijdens dit vierdaagse evenement is er van alles te beleven. Jong en oud kunnen tijdens het Hemelvaartweekend genieten van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen. Ook kunnen bezoekers de hele dag door een treinrit maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treinen die vanuit het Familiepark door de prachtige bossen van het Landgoed rijden. Naast de stoomtreinen en stoomwalsen zijn er ook tractoren en boten te bewonderen. Kortom, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Naast vele door stoom aangedreven modellen, zijn er ook radiografisch bestuurde boten, vrachtwagens, etc. te zien. Daarbij is het soms mogelijk om als bezoeker tegen een kleine vergoeding mee te rijden achter een stoomlocomotief of -tractor.

Het evenement is dagelijks van 10.00 uur tot 18:00 uur toegankelijk.

Onder deze link vind je een mooie kleine impressie van de Internationale Stoomdagen van 2016: 
https://www.youtube.com/watch?v=FuKF04YUkIA

(
onder dankzegging en toestemming van Jan Eggens)


Nienoord, een Landgoed Vol Verrassingen